Annonce

Annonce

Mænd i stald

Nogle kvinder føler, de ved for lidt om, hvad der sker i mændenes verden. Arkivfoto

Kvinder – der vil vide mere!

FAGLIGT TALT: Går det lidt stærkt i hverdagen? Bruger din mand lidt for megen tid i stalden eller marken? Er det svært at jonglere børn, mand og evt. arbejde? Mangler du engang i mellem også lidt faglig indsigt i det, din mand/samlever laver?

Af Ekstern skribent
10. juni 2020, 12:33
Læsetid: 3 minutter

Af: Louise Kjær Hilligsøe, ØkologiRådgivning Danmark


Har du også spørgsmål som:

  • Hvorfor får den økologiske so færre smågrise end den konventionelle?

  • Hvorfor skal afgrøderne strigles, er det ikke noget, man gør med en hest?

  • Hvorfor skal den økologiske ko have så mange folde at afgræsse?

  • Hvad er et godt sædskifte, og hvorfor er efterafgrøder vigtigt?

  • Hvordan kan selvforsyning til de økologiske malkekøer sikres?

  • Er det god ide/forretning at afsætte selv?

  • Kan jeg lave en gårdbutik, og hvordan gør jeg?

Louise Kjær Hilligsøe
Louise Kjær Hilligsøe

Spørgsmålene er mange og med rette. At få større faglig indsigt i hinandens arbejde øger forståelsen og arbejdsglæden. Måske det kan komme dertil, at I kan give hinanden sparring i hverdagens udfordringer, i mark, stald og ledelse?

Nu har du chancen for at koble lidt af, komme af med frustrationerne og dele glæderne ved at snakke med andre ligesindede landmænds partnere. ØkologiRådgivning Danmark starter nemlig en gruppe op for kvinder til økologer, som gerne vil vide mere og have større indsigt i økologien som driftsform og forretning.

Vi tilbyder en erfa-gruppe for koner/kærester/partnere til økologiske landmænd. Det er en gruppe, hvor vi kan drøfte såvel familielivet som alle faglige emner.

Emnerne kan være livet i stalden, familielivet, markarbejdet, koen, grisen, egen afsætning eller udflugter til slagterier, mejerier eller andet.

Emner og kommende møder besluttes på vores første møde. Jeg tænker, møderne som udgangspunkt vil være én gang i kvartalet, I bestemmer tidspunktet på dagen.

Det er meningen, at I har fuld medbestemmelse over programmet, ligesom vi tager en snak om, om det skal være på skift hjemme ved jer, eller hvor det nu giver mening. Alt efter antallet af tilmeldte vil I nok blive delt op i grupper, der passer geografisk.

Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang og høre jeres mange spørgsmål, som vi skal finde svarene på – du er altid velkommen til og kontakte mig på nedenstående nummer eller mail og høre mere.

Vi er så småt ved at starte op og planlægge første møde i juni – så skynd dig at blive meldt til.

Kontakt Louise Kjær Hilligsøe på 21 36 37 24 eller på mail lkh@oerd.dk og hør mere om konceptet, mødedato, pris m.m.

Flere artikler fra samme sektion

Dyrlægen skal konstatere, at grisen er en han, før økologen må kastrere

Økologiske svineproducenter må ikke kastrere smågrise selv, medmindre dyrlægen har konstateret, at grisen er en hangris først. Hos Trine Sund Kammersgaard frustrerer reglerne, der koster op mod 85.000 kr. om året i dyrlægeregninger.

16-05-2022 5 minutter Svin,   Dyrevelfærd

Drivgangene er den største udfordring for klovsundheden

Klovsundheden betyder meget for koens velfærd, og ifølge en specialist er det drivgangene, som er den største udfordring for økologerne. Man kan dog gøre meget for at forebygge skader.

14-05-2022 5 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Afgræsning

Adfærdsbehov kan ikke bare avles væk: »Manglende mulighed for at rode er en af risikofaktorerne bag halebid«

Landbrugsdyr har adfærdsbehov, der ligger så dybt i dem, at det ikke kan avles væk. En gris, som går på stald hele livet, vil have en medfødt trang til at rode i jord og bygge rede, og det har den bedst mulighed for under åben himmel.

12-05-2022 8 minutter Dyrevelfærd,   Forskning